Velg en side

DSC_0303

Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Bestemor var død. Jeg hadde jobb og to små barn.  Jeg brukte mye tid på trening. Bakkeløp og spinning. Core med og uten hopp. Stramme muskler betyr et godt liv og døden er langt unna. Livet var stress og jeg skjønte ikke hva jeg skulle gjøre for å få det bedre. Jeg meldte meg på kurs i medisinsk yoga for helsepersonell. Jeg følte meg ikke hjemme med en gang. Det var så uvant å bare ligge der og puste.  Jeg husker at jeg måtte svelge hele tiden og det var plagsomt. Jeg hadde lyst til å klø meg. Og bevege meg. Også var det så rart med mantra. Når vi kom til hjertemeditasjon så ble jeg berørt og var redd for at noen skulle se tårene mine.

Mye har skjedd siden. Jeg ble medisinsk yoga instruktør og terapeut.  Pust og yoga ble et viktig verktøy for meg  for å håndtere stress, holde unna ryggsmerter og ha det bra både i kropp og sinn.  Etter en yoga økt føler jeg meg hel. Jeg kjenner ro. Hele kroppen min maler som en fornøyd katt. Jeg er klar for å møte verden som den er. Jeg føler meg takknemlig.  Jeg har ikke mer behov for å løpe fra følelsene mine. Jeg har ikke behov for å løpe i det hele tatt. Jeg elsker å være ute i naturen i stillhet og se, lytte og lukte. Jeg har lyst til å gå sakte for å få med meg alt det fine og vakre. Nyte øyeblikkene. Jeg kan fortsatt bli stresset.  Men jeg vet hva jeg trenger for å ha det bra igjen.

Å være sterk er slitsomt. Å være flink pike er slitsomt. Og vi skal være flinke på alt.  Vi pusser opp, jobber, fyller fritiden med aktiviteter, kjører unger hit og dit … Vi presterer.  Vi har så mye i livet at hverdagen gir oss ikke mer pusterom.  Vi gjør noe hele tiden. Gjør vi ikke noe så kjenner vi at vi burde gjøre noe ! Stress har blitt en folkesykdom. Man tipper at opptil 90 % av sykdommer skyldes stress.  Sover du dårlig, føler deg irritert, har høyt blodtrykk, rask puls, problemer med fordøyelse, pustevansker,  er plaget med angst eller depresjon eller har smerter? Alt dette kan være kroppens reaksjon på stress. Vi trenger å stoppe opp, finne pusten, finne roen. Finne til oss selv.  Jeg kan vise vei, jeg har kompass.  Er du klar til å begynne din reise?

Velkommen til medisinsk yoga!